No Title Ya’ll

Hye bebeh…

Saja update cincai. Jumpa satu action untuk buat vector image.  Ni website saya jumpa : Photo To Vector .

Ada banyak lagi yang cantik2 sebenaqnya, lagipun apps HP (iOS/Android) kebanyakkan ada apps untuk vector kan image. Like Prisma app.

Tapi kadang2, saya suka buat manual. PS. Saja practice. Tapi tak cun pun. Baik guna Apps lagi. Tapi practice kadang2 mai syok gak. Nak bagi otak saya jalan sket time on PC. Kalau tak, saya streaming 123movies. TV dalam bilik jarang on.

Lagipun PC saya guna Led 27 inch (Cheywahh, nak habaq). Poyo.

Playstation saya dah tinggal. Bagi anak nakan main. Dulu addict teruk.

me-vector-copy
2017 – Poyo Guy With Kontot Car

Then pagi tadi cycling @ G. Medan. Agak lama gak tak cycling kat situ. Pagi tadi takda orang langsung. Saya gi sorang. Naik dua kali. Letih gak sebab lama tak kayuh situ. Depa renovate lain tempat dia. Tak lama tempat tu mesti jadi cantik. Jadi tempat riadah. Sebab situ selalu, time weekend, mesti ramai orang Jog @ Cycling. Gunung Medan time ramai orang syok. Dan sembang2 bagi kenal dulu.

Gunung Medan OTW Renovate | Via iPhone
Gunung Medan OTW Renovate

Saya kayuh gerek pun sebab nak bakar kalori. Pastu nak sihat sama untuk long term. Sebab dulu masa kat Kulim jarang excercise. Sampai naik gemuk. Kecuali masa muda, sekolah n study dulu. Waktu tu duk bersukan gak. Dalam kampung main bola dulu. Then tahun 2014 baru duk belajaq kayuh gerek. 1st saya mai kayuh sini dengan Khairy Pabera. Malas nak ceta bab kayuh lagi. Lagipun kat IG & tumblr ada gak duk update pic.

Snap banyak gak pic @ Gunung Medan tadi. Tapi pic gerek oldskool saja. Test tyre baru. Dapat harga 150. Sini jual 200. Lari 50. So kadang2 online untung. Rasa bila buat blog baru nih, malas sangat nak IG. Tak pasti lagi yang tu. Kadang2 nak cepat IG ja.

Saya guna mapmyride, jarang guna Strava (Cycling).

MapMyRide Tadi
MapMyRide Tadi

 

Record Workout
Record Workout

Jarang kayuh sangat la, tak sempat, tapi kut mana pun bila free, mesti tibai 15 minat gak kayuh. Sebab ada baca artikel, excercise selama 15 minit pun cukup dah sehari.

Gian kayuh gerek. Cuma tu la kadang2 keinginan saya tinggi, memang tinggi, nak beli macam2, tapi tak berapa mampu sangat dengan apa yang saya nak. So tak dapat. Takpa, rezeki setakat nih dulu kut. Bukan tak usaha. Tapi malas tu ada gak. Syukur dengan apa yang ada, tak mewah macam orang lain. Sebab saya kena tengok, orang yang susah dari saya lagi. La gian nak upgrade bilik bagi cantik. Tapi kena tunggu bulan2. Huhu.

Lagipun, people can appreciate and celebrate other people’s success in life. They don’t grow jealous or feel cheated when others surpass them. Instead, they recognize that success comes with hard work, and they are willing to work hard for their own chance at success.

OK, chow, nak tidoq jap, dekat pukul 4 pagi dah. Sebab tadi dah buat kerja sampai malam. Kadang2 busy, kadang2 tak. Nih pakai type ja, tak baca dah, mau silap type, nanti2 edit.

lomo-cycling
Betis Tak Tough

Salam. Nite & Morning !! – (Currently Listening – Walking In Memphis) 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s